Hjem
Søk
  Totalt
  Totalsum ordre
  0,-
  Historikk

  Musikk-Miljø as ble startet av Haakon P. Bjørkhaug i februar 1987. Allerede i 1959 ble han ansatt som ekspeditør og senere butikksjef i a.l. Tonika. I 1973 ble han salgsdisponent i Tonika as. Etter 22 år i musikkbransjen ble han i 1982 ansatt som salgssjef (sales manager) i Boosey & Hawkes Group Scandinavia AB i Gøteborg. Med en god musikk- og handelsutdannelse og en allsidig bakgrunn både fra både detalj- og engros handel innen musikkbransjen fikk Haakon P. Bjørkhaug en ”flying” start med etableringen av Musikk-Miljø as i februar 1987.

  Etter en kort periode i Jonsvollsgaten flyttet Musikk-Miljø as til Håkonsgaten 24 – en kjent adresse for en musikkhandel i Bergen. Omsetningen og varesortimentet økte betydelig de påfølgende årene.

  Spesialbutikken for slagverk- og perkusjons instrumenter, Pro Perc, åpnet i egne lokaler i desember 1994. Også kapasiteten i denne butikken ble relativt hurtig ”sprengt” og Pro Perc flyttet derfor inn i nye store lokaler i Neumannsgaten i 2000. Sommeren 2006 ble butikken i Håkonsgaten oppusset og fremstår nå, i likhet med Pro Perc, som en topp moderne musikk butikk i varme, lune og publikumsvennlige lokaler.

  Musikk-Miljø as har et stort varesortiment. Her finner du noter, musikklitteratur og lærebøker til alle typer musikkinstrumenter. Stryke- strenge- og blåseinstrumenter, rekvisita og tilbehør. Vi har eget verksted for reparasjon av instrumenter.
  Pro Perc har Norges største utvalg av trommer, slagverk, rytme- og perkusjonsinstrumenter, noter, lærebøker og DVD’er for slagverkere.

  Våre største kundegrupper er Musikkorps, Dirigenter, Musikk- og Kulturskoler, Barne-Ungdoms- og Videregående Skoler, Institusjoner, Musikkonservatorier, Folkehøyskoler og andre Høyskoler, Profesjonelle Militære Musikkorps og Symfoniorkestre, Festspill, Jazz- Rock og Bluesfestivaler, Profesjonelle Musikere, Musikklærere, Musikkglade amatører og musikkinteresserte enkelt personer.

  Vi selger musikkinstrumenter, tilbehør og noter til kunder over hele landet.
  Fra to ansatte i 1987 er vår medarbeiderstab i dag øket til ni heltidsansatte og mange timehjelper. Våre medarbeidere er fortsatt, eller har vært, aktivt med i det levende musikklivet på forskjellige områder.

  Med topp moderne datautstyr og motiverte medarbeidere i miljøskapende lokaler har Musikk-Miljø as utviklet seg til en sunn og god butikk. Vi har god kontakt med mange av verdens ledende produsenter av akustiske musikkinstrumenter, tilbehør og rekvisita. Vi har også direkte kontakt med noteforlag i USA, Europa og her i Norge.
  Mons Hauge har gått over i pensjonistenes rekker!

   

  Vår kjære kollega Mons Hauge som har vært ansatt i Musikk-Miljø i 28 år, ja helt siden oppstarten i februar 1987 har gått over i pensjonistenes rekker! 
  Mons har valgt å pensjonere og 30.12.2015 var hans siste arbeidsdag i Musikk-Miljø as. Vi vil takke Mons for alt han har bidratt med i Musikk-Miljø i så mange år og ønske han lykke til i pensjonistenes rekker. Han vet at vi kommer til å savne han, og at vi ønsker han velkommen når det måtte passe, men samtidig unner vi han en god pensjonisttilværelse. Vi håper virkelig at han får nyte tiden som kommer! 

  Han har inntil nå hatt ansvaret for all reparasjonsvirksomhet hos oss. Mons har vært en god og trofast salgsmedarbeider i alle år. Han har hatt daglig kontakt med kunder over hele landet, og han har opparbeidet seg en stor kundekrets, som liker å snakke med en fagmann, en som også kjenner instrumentene fra ”innsiden”.  Helt siden oppstarten har Mons vært en verdifull medarbeider og kollega.

  Vi som har jobbet sammen med han i mange år har bare godord å komme med når vi skal omtale han. Stikkordene vi nevner her er bare noen av alle kommentarene vi kom med da vi hadde en oppsummering internt: Mons er utrolig kunnskapsrik, tålmodig, preget av godt humør, serviceinnstilt, tillitsfull, til å stole på, pliktoppfyllende, dyktig reparatør, nøye, hardt arbeidende, omgjengelig. Listen er lang og superlativene enda flere.

  Mons fikk som 12 åring, sin første klarinett og begynte etter kort tid i daværende Norrøna/Lonevåg Musikklag. Han har senere i flere år spilt saksofon i Osterøy Storband. Mons Hauge har vært formann i Haus Skulemusikklag og Osterøy Janitsjar. Han har sittet i styret i Osterøy Song- og Musikkråd. Som tidligere musikant, dirigent og klarinettinstruktør i skole- og ungdomskorps er Mons godt kjent blant korpsentusiaster på Osterøy. Mons Hauge var ansatt i butikken til daværende Tonika as fra 1969 – 1977. Fra 1977 – 1982 var han avdelingssjef på Tonika’s engros lager. Fra 1982 - 1987 var han ansvarlig for korpsavdelingen i Bjørkås Musikk.

  Mons Hauge har hatt mange reiser i inn- og utland i forbindelse jobben sin i Musikk-Miljø. Den mest spesielle var nok turen til Japan med besøk på Yamaha-fabrikken, men også turene til Buffet Crampon utenfor Paris og Besson (B&H) fabrikken i London og messeturer til USA og Tyskland er minnerike opplevelser. Mange har nok truffet Mons på sine mange reiser rundt i Norge hvor utstillinger, salgsturer, vurdering av instrumenter, vedlikeholds-seminarer og liknende har vært viktige og kjekke oppdrag. Bekjentskapskretsen er stor og omfangsrik – det merker vi på alle telefonene, brev og e-poster som Mons mottar.

  Musikkhandleren Haakon P. Bjørkhaug
  Musikkhandleren Haakon P. Bjørkhaug (1942-2013)
   
   
  Musikk-Miljø ble grunnlagt av Haakon P. Bjørkhaug 01.02.1987. Haakon hadde da allerede bakgrunn fra musikkbransjen. Han startet sin yrkeskarriere i Tonika. Han gikk karrierestigen fra salgsmedarbeider og salgsdisponent til daglig leder. I Tonika var han ansatt i 23 år før han fikk tilbud om jobb i det engelske firmaet Boosey & Hawkes. Som salgssjef hadde han hovedansvar for Norge, Island, Nord-Sverige og Danmark. Etter nærmere 6 år ble ønsket om å drive sitt eget selskap så sterkt at han bestemte seg for å
  satse for seg selv.

  Fra første dag stortrivdes han i sitt eget firma. Det var hardt arbeid fra dag 1, men dette var han innstilt på. Hans motto var alltid å ta ett steg om gangen.
  Fra et lite lokale i Jonsvollsgaten fikk han etter hvert overta lokaler i Håkonsgaten 24,hvor han i sin ungdom startet sin musikkhandler karriere. Da følte han at han kom «hjem» igjen. Han innredet sitt kontor som sin andre stue. Det var viktig for han at man skulle trives på jobben, en filosofi han etter beste evne har forsøkt å videreformidle til alle ansatte. År etter år kunne han konstatere at omsetningen økte og at beslutningen han tok om å starte for seg selv var riktig. Etter hvert ble det behov for å utvide lokalitetene ettersom Pro Perc, spesialbutikken for slagverk og Perkusjon, som hans sønn Tom Haakon hadde hovedansvaret for, også økte i omfang.
  I mange år var hans etterkommere, Tone-Renèe og Tom også hans nære medarbeidere og han var trygg på at de ville følge i hans fotspor.
  Når vi i fjor feiret 25 år følte han at han hadde oppnådd mye. Han hadde skaffet gode og trygge arbeidsplasser for sine trofaste medarbeidere og sin familie. Han var en viktig mentor for oss alle.

  Haakons musikalske karriere

  Haakon startet tidlig sin musikalske karriere. Som liten gutt gikk han i sin fars fotspor og spilte trompet og kornett i Solheim Skoles Guttemusikkorps. Han fattet tidlig interesse for jazzmusikkens verden og han spilte i flere band og ensembler. De første jobbene fikk han før konfirmasjonsdressen var kommet i hus, og sin første egen kontrabass ble kjøpt for konfirmasjonspengene.
  The Mixmasters var et av de store Bergensbandene i hans tidlige jazzår. Haakon fikk undervisning ved Konservatoriet i Bergen på kontrabass. Bassen ble hans hovedinstrument, og han tilbrakte veldig mange år som klassisk musiker i Bergens Handelsforenings orkester, også som solobassist. I orkesteret hadde han mange ulike styreverv. Han deltok i mange år på sommerleirene til NASOL (forløperen til Ungdomssymfonikerne). Hans store spennvidde innen musikken satte sitt preg på hans liv. Som musiker i Per Breviks storband fikk Haakon gleden av å spille med mange gode musikere, som han satte stor pris på.

  Musikkorps var en del av hans musikalske oppvekst og korpsmiljøet var et holdepunkt i hele hans karriere. Han spilte i Solheim Skoles Guttemusikkorps, Lungegårdens Musikkorps og Fortunens Musikkorps. Som dirigent preget han mange barn og unge. Sælen Skoles Musikkorps var korpset han dirigerte lengst, i hele 17 år, men Kleppe Skoles Musikkorps, Nygårdslien Skolekorps, Jernbanens Musikkorps og Krohnengen Brass Band var også korps han dirigerte i flere år. Da barna, Tone-Renèe og Tom Haakon vokste til var det naturlig for han å delta i interimsstyret for stiftingen av Løvås Skoles Musikkorps.
  Som musiker ble Haakon brukt av NRK radio og TV ved flere anledninger. Som musiker for 21 Syng med Oss-programmer fikk han nye erfaringer.

  Hans organisatoriske og kreative evner har alltid vist seg å være store. Han var formann i Dirigentklubben i Bergen Krets av Norges Musikkorps Forbund. Haakon var både instruktør og musikalsk leder ved flere av NMF’s sommerleirer både i Hordaland og Sogn og Fjordane. Da Rod Franks skulle starte sitt eget Concert Band, var det naturlig å be Haakon om å være hans Manager.

  Han var styremedlem i Brass Band Klubben med særlig ansvar for markedsføring. Som formann i Norges Musikkhandler Forbund fikk han utrettet mye de årene han satt som leder.

  Hans sosiale engasjement har han også vist i Kiwanis Club Fyllingsdalen, både som President og som leder av Festkomiteen og andre utvalg. Markedsføring var viktig for Haakon. Budskapet må ut, var en av hans fanesaker. Dette gjorde seg gjeldende både på jobb, i privatlivet og hobby. Hans mange informasjonsskriv vil nok bli husket av mange.

  Haakon var målbevisst, nøysom og hardt arbeidende. Han var kunnskapsrik og flink til å dele sine erfaringer og opplevelser. Han ønsket å gjøre en forskjell, noe han også gjorde.

  Haakon P. Bjørkhaug var inntil sin bortgang styreformann og daglig leder av Musikk-Miljø as.
  En bauta og klippe i musikklivet gikk bort 31.03.2013. Han er dypt savnet, men vil for alltid være i våre tanker og med oss i våre gjerninger.