Hjem
Søk
  Totalt
  Totalsum ordre
  0,-
  Sakae Rhythm 2004

   
  med Eizo Nakata og mor  

  Sakae Rhythm er trommefabrikken flest har et forhold til uten å vite om det. Med slagordet
  "You may not  know our name but you know our sound.."   er fabrikken i gang med å lansere trommer under eget navn. 

  Sakae Rhythm er fabrikken som har produsert kjente klassikere som Recording Custom 9000, Maple Custom, Absolute Maple etc. Fabrikken ble etablert i 1925 og var i Japan godt kjent for sine kvalitetstrommer. Sakae var derfor første valget når i dag verdens største musikkprodusent på slutten av 60 tallet ønsket å tilby trommer i sitt sortiment.

  Etter at band som Beatles og Rolling Stones slo igjennom på 60 tallet eksploderte interessen for å starte rockeband blant den nye generasjonen av ungdom.
  Som et resultat av dette økte etterspørselen etter band instrumenter betydelig i årene som fulgte. Japanske fabrikker så sitt snitt til å hive seg på bølgen. I løpet av de neste 20 årene ble navn som Tama, Pearl og Yamaha bokstavelig talt alle manns eie blant trommeslagere. Med god kvalitet til riktig pris overtok de japanske fabrikatene mye av salget av trommer som i sin tid hadde vært forbehold europeiske og amerikanske fabrikater.

  Fra å ha produsert trommer ene og alene for det Japanske markedet siden 1925 inngikk Sakae og Yamaha en avtale i 1967 som tilsa at Sakae begynte å produsere trommer under Yamaha navnet. Yamaha var den gang kjent som produsent av pianoer, orgler og blåseinstrumenter.

  Med økende salg og etterspørsel etter Yamaha produkter rundt om i hele verden tok det ikke lang tid før hele produksjonen til Sakae var forbehold Yamaha.
  Med legendariske artister som Al Foster, Steve Gadd, Peter Erskine, John Robinson, Vinnie Colaiuta etc. ble et nytt sound etablert i studioer og på de store scener. Det klassiske soundet vet vi i dag stammer fra japansk bjørketre og ikke minst kvalitetsarbeid av høyeste klasse.
  Man skal lete lenge for å finne noen som har noe å utsette på kvaliteten og funksjonaliteten av klassiske Yamaha trommer.

  Etter 46 år med Yamaha produksjon hos Sakae i Osaka Japan valgte Yamaha i 2014 å flytte sin trommeproduksjon til egen fabrikk i Kina.

  Etter å ha reetablert sitt eget Sakae fabrikat for et par siden med i første omgang skarptrommer var det først i 2014 at Sakae igjen kun produserer trommer under eget navn.
  Det er dermed med rette vi kan si at «Du er kanskje ukjent med navnet, men du kjenner lyden og kvaliteten.
   
  Bildene nedenfor er fra 2004 når vi besøkte fabrikken med Yamaha.
  Som alle kjenner til er japanere meget dyktige, nøyaktige og lojale arbeidere. Man kan derfor være sikker på at det er samme stab som også i dag produserer høykvalitetstrommer, men denne gangen under Sakae navnet.
   
  Bilde 1/134
  zoom
  tilbake
  Tom Haakon Bjørkhaug og Eizo Nakata
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  Tom Haakon Bjørkhaug
  fram